Relansarea în circuitul turistic…

Relansarea în circuitul turistic a pensiunii Stâna Haiducilor, din comuna Corbu, respectiv finalizarea construcției unei piscine în incinta acesteia, aflată deocamdată în fază de proiect, poate fi considerată un pas important și atractiv pentru investitori, aceste proiecte având  efecte semnificative de multiplicare în economia comunei. Prin atragerea turiştilor în număr cât mai mare, atât comuna, cât şi locuitorii, dar și investitorii, întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză. Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor.

Comuna Corbu este localizată între Munții Bistriței (Muntele Comarnicului) și Munții Giurgeului (subgrupa Munților Borsecului) și este așezată pe valea râului Bistricioara, afluent al Bistriței. Înspre sud de Capul Corbului se înalță creasta Corbu (1173 m) și la sud de Corbu - Muntele Corhan, iar înspre nord Vârful Bâtca Arsurilor (1385 m). Se învecinează direct cu comuna Tulgheș spre sud-est, orașul Borsec la vest și Bilbor spre nord-vest.

Rețeaua hidrografică este formată din râul Bistricioara cu afluenții acestuia: dinspre vest Vinul Mare, dinspre nord pârâul Savului, Argintăria Satului și Barasău, dinspre sud pârâul Corbu.

Pensiunea ”Stâna Haiducilor”...

Pensiunea ”Stâna Haiducilor” este un popas pentru drumeţii osteniţi, dar orăşenii spun că este o pensiune cu o arhitectură rustică deosebită, construită din lemn rotund, care se mulează perfect în ambientul peisajului de pe malul Bistricioarei. Este un loc de primit oaspeţi de seamă, sătui de betoanele şi poluarea oraşelor, care caută linişte, aer curat şi bucate alese, ”cum numai în casa bunicii aţi mai mâncat”.

Aflată într-o vale străjuită de Munții Bistriței (Muntele Comarnicului) și Munții Giurgeului în apropiere de Munţii Călimani şi Munţii Ceahlău, dar nu prea departe de pârtiile din Borsec, că poate oaspeţii găzduiţi acolo vor să ajungă repede la săniuş, schi sau dacă-i vara poate le-o fi sete şi vor să bea apa minerală direct din izvor.

Pensiunea se află în administrarea consiliului local, cu un teren aferent de 1,5 ha, care include și un teren de sport, parcare, precum și terenul destinat piscinei acoperite, aflată în stadiu de proiect. Clădirea, finalizată și dată în folosință în anul 2012,  poate fi luată în concesiune, chirie sau cumpărată. Cu cele 10 camere de oaspeți, restaurant și subsol destinat pentru recreere, are toate dotările necesare funcționării, mai puțin bucătăria, care trebuie reamenajată conform cerințelor. Pentru un investitor cu viziune, cumpărarea poate fi alternativa cea mai avantajoasă.

   Apropierea orașului Borsec...

Apropierea orașului Borsec, condiţiile peisagistice extrem de sensibile şi pretenţioase, pârtiile de schi, mediul construit realizat în perioada monarhiei, respectiv la începutul secolului trecut, reprezintă valori deosebite, aflate în apropiere, care merită să fie vizitate. Condiţiile naturale bune ale localităţii, forţa terapeutică a locului, valoarea apelor sale, sunt recunoscute de o bună vreme. În urma dezvoltării iniţiate în secolul al 19- lea, oraşul a devenit o staţiune balneară cunoscută. Factorii naturali de cură (microclimatul, cura de aer, cura de teren, cura balneară și apele tămăduitoare), precum și procedurile fizioterapeutice vindecă sau ameliorează bolile de nutriție și metabolism, bolile aparatului circulator și ale sistemului nervos.

Luând în considerare avantajele…

Luând în considerare avantajele enumerate datorită și apropierii orașului Borsec, și faptul că centrul balneoclimateric de acolo va intra în funcțiune într-un timp relativ scurt, precum și existența pârtiilor de schi pentru sezonul de iarnă, este de înțeles importanța relansării în circuitul turistic a pensiunii Stâna Haiducilor, precum și finalizarea construcției piscinei acoperite, deoarece nevoia mărită a locurilor de cazare este evidentă, odată cu creșterea numărului de turiști atrași acum, nu numai de factorii naturali, dar și de exploatarea pozitivă a acestui potențial repus în uz pentru binele solicitanților. 

Primăria comunei Corbu în ajutorul investitorilor…

Primăria comunei Corbu dorește să vină în ajutorul investitorilor, dar și a locuitorilor, în realizarea și atingerea scopului comun.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentantul primăriei acum:

Drugă Nicușor

Tel: 0733-973563

Țepeluș Gheorghe

Tel: 0733-973638

AtaşamentMărime
045.jpg238.91 KB
046.jpg170.6 KB
055.jpg234.33 KB
059.jpg259.52 KB
Închiriere
Vânzare

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori